De zoon van Jeanet heeft een fiets

niet van toepassing

Sinds vorig jaar heeft de zoon van Jeanet een nieuwe (tweedehands) fiets!

Jeanet moet van minder inkomen rondkomen, waardoor het niet altijd lukt om dingen te kunnen kopen die nodig zijn. De fiets van haar zoon was niet meer veilig, de remmen deden het niet meer goed.

"Mijn zoontje wist precies wat hij wou hebben, een mountainbike. Wij kozen bewust voor een tweedehands fiets. Want zo zuinig is mijn zoontje niet met een fiets (volgensmij geen enkel kind), tweedehandse fietsen zijn ook prima fietsen, als er dan wat mee gebeurd een krasje ofzo is het net wat minder erg én het scheelt qua aanschaf nogal in prijs.
We zijn wezen kijken bij een fietsenwinkel met een ruim aanbod aan tweedehands fietsen. We hadden geluk want hier stond ook de fiets die mijn zoontje graag wou. Buiten hebben we even geprobeerd en hij fietste er zo op weg. Superfijn dat we zo snel een goede fiets gevonden hadden. 🍀
In overleg met de medewerker reserveerde ik de fiets. Via Leergeld Westerkwartier-Noordenveld regelde ik de voucher om de fiets te betalen. Aangezien ik namelijk moet rondkomen van ziektewet met aanvullende bijstand heb ik recht op diverse tegemoetkoming waaronder ook geld voor een fiets van Stichting Leergeld. Heel dankbaar dat we op deze manier zijn fiets konden kopen."

Jeanet vertelt ook dat ze zich eerder schaamde voor haar situatie en niet durfde aan te kloppen bij organisaties die er wel zijn. Inmiddels is ze er open over en durft ze gebruik te maken van de organisaties die er zijn.

Als de potjes ook echt gebruikt worden waarvoor ze zijn bedoeld, is het ook duidelijk dat er behoefte aan is. Jeanet en Leergeld willen mensen met minder inkomen aanmoedigen om wel een aanvraag te doen, als je er zelf niet uit komt.

Voor meer tips en trucs over rondkomen met minder inkomen, lees deze blog van Jeanet:
https://jeanetblogt.nl/jeanetblogt/persoonlijke-ontwikkeling/organisaties-leven-met-minder-inkomen-minima/

Of volg Jeanet op instagram: https://www.instagram.com/jeanetblogt.nl/