De Leergeldformule

niet van toepassing

Bij Stichting Leergeld werken we met onze eigen unieke formule. Hieronder zie je de verschillende stappen van onze formule. In het filmpje wordt uitgelegd hoe Leergeld-stichtingen werken.

Onder het filmpje kun je nalezen, hoe Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld met deze formule werkt.

 1. De aanvraag

  Een aanvraag doen is heel eenvoudig. Klik rechtsonderin op ‘Start hier jouw aanvraag’. Hier vul je naam, e-mailadres, telefoonnummer en huisadres in. Leergeld Westerkwartier-Noordenveld neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

 2. Kennismakingsgesprek

  Is dit je eerste aanvraag? Een vrijwilliger van Leergeld Westerkwartier-Noordenveld maakt een afspraak met jou voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek doen we het liefst bij jou thuis, maar dit kan in overleg ook telefonisch, digitaal, of in een openbare ruimte.

  Deze vrijwilliger neemt de aanvraag volledig met je door; wat voor inkomsten heb jij (en eventueel je partner), is er ook spaargeld en voor welke kosten heb je hulp nodig. Het gaat verder om praktische informatie als: bij welk zwembad wil je dat je kind gaat zwemmen, of voor welke school heb je een MBO-inkomensverklaring nodig?

  De vrijwilliger is een tussenpersoon, jouw contactpersoon bij Leergeld. De contactpersoon zorgt ervoor, dat jouw informatie en vraag volledig bij de coördinator terecht komt, zodat die jouw aanvraag kan beoordelen.


  Als jij dat prettig vindt, kan de contactpersoon ook met je bekijken of er andere hulp nodig is en waar je daarvoor terecht kunt. Bijvoorbeeld Voedselbank, kledingbank, maar ook maatschappelijk werk of  schuldhulpverlening.

 3. Besluit

  De intermediair draagt jouw verzoek over aan het kantoor van Leergeld. Op basis van de informatie beoordelen we of de aanvraag past binnen de regels en mogelijkheden. Het besluit over toekenning ligt bij de coördinator en/of het bestuur. We streven ernaar dat je aanvraag of aanmelding binnen 2 weken volledig is afgehandeld.
 4. Toekenning

  Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld helpt in de vorm van een gift. Bij goedkeuring van de aanvraag gaat het geld rechtstreeks naar bijvoorbeeld de vereniging, school of rijwielhandelaar waar je dan met je kind terecht kunt. De coördinator zal je uitleggen hoe de vergoeding wordt betaald, als je bericht krijgt over de goedkeuring.

 5. Nazorg

  Na de aanvraag, blijft de contactpersoon van Leergeld contact met je houden. Je kunt zelf aangeven op welke manier je dit contact wilt houden en hoe vaak.