Veelgestelde vragen

niet van toepassing

Veelgestelde vragen

 1. Krijg ik geld van Leergeld?

  Leergeld betaalt alleen rechtstreeks aan de vereniging, winkel of school. Je vraagt eerst aan of wij je kunnen helpen, voordat de kosten worden gemaakt.

 2. Hoe voorkomt Leergeld dat mijn omgeving weet dat ik hulp krijg?

  Leergeld begrijpt dat je misschien niet met uw situatie te koop wilt lopen. We gaan zorgvuldig om met de privacy van jouw gezin. Daar hebben we ook goede afspraken over gemaakt met de mensen waar we mee samenwerken.

 3. Wie moet de aanvraag bij Leergeld doen, mijn ex-man of ik?

  Diegene die de kinderbijslag ontvangt kan de intake aanvragen. Dit is ook degene bij wie het kind staat ingeschreven bij de gemeente.
 4. Kan ik niet zelf een fiets ergens aanschaffen en dat ik dan geld van jullie terugkrijg?

  Nee, wij hebben een regeling getroffen met meerdere fietsenwinkels, waar een (tweedehands) fiets kan worden aangeschaft. Als je zelf een fiets vindt bij een fietsenwinkel waar wij nog niet mee samenwerken, dan kijken we natuurlijk graag of die fietsenwinkel met ons wil samenwerken. We kunnen geen fiets vergoeden die je van een particulier, bijvoorbeeld via Marktplaats, koopt.

 5. Wat moet ik de intermediair van Leergeld laten zien als die langskomt?

  De contactpersoon zal altijd vragen naar:

  - De laatste loonstrook of het uitkeringsoverzicht (ook van je partner)
  - Het afschrift van je bankrekening

  Verder kan er gevraagd worden naar schulden, afbetalingsregelingen en inkomensgegevens van andere inwonende volwassenen.

 6. Mijn kind heeft de middelbare school afgerond en begint aan een vervolgopleiding. Vergoedt Leergeld kosten?

  In eerste instantie verwijzen we door naar de potjes die hiervoor beschikbaar zijn. Zo is er een MBO-fonds waarvoor je via Leergeld in aanmerking kunt komen. Als wij die inkomensverklaring afgeven, kan het MBO-fonds je verder helpen. Mochten er dan alsnog kosten zijn waar je geen vergoeding voor krijgt, dan kan stichting Leergeld verder helpen. Let op: tot de 18de verjaardag.